Als je de hele nacht een watje met VapoRub in je oor legt, volgt er een VERRASSEND effect!

Vicks VapoRub, wie heeft het niet in huis? Een handig zalfje dat al decennia wordt gebruikt om hoest en andere symptomen van verkoudheid te verlichten. Maar wist je ook dat je het voor hele andere doeleinden kunt gebruiken? Vicks VapoRub heeft een heleboel andere nuttige toepassingen die je zouden kunnen verrassen.

Zo zijn er mensen die beweren dat Vicks VapoRub onder je voeten smeren, en vervolgens een paar warme sokken aantrekken, helpt tegen hoesten. De belangrijke ingredienten van Vicks VapoRub zijn eucalyptus, menthol en kamfer. Deze drie ingrediënten werken ontstekingsremmend en ontsmettend, wat al verklaard dat het voor veel dingen goed zou kunnen zijn. Bekijk hieronder 8 ongewone manieren om dit spul te gebruiken, het is voor meer dingen goed dan je denkt!

vaporub

1. Hoofdpijn
Bij gewone hoofdpijn bevelen we aan om een beetje Vicks op de slapen van je hoofd aan te brengen om voor wat verlichting te zorgen. Als je echter last hebt van een sinushoofdpijn breng je het onder de neus aan en adem dan diep in en uit.

2. Spierpijn
Smeer de pijnlijke spieren met VapoRub in en wikkel je been of arm vervolgens in met een warme handdoek.

3. Teenschimmel
Schimmelende teennagels moeten twee tot drie keer per dag met VapoRub ingesmeerd worden.

4. Pijnlijke hielen
Masseer de VapoRub op je pijnlijke hiel. Je zult vrijwel onmiddellijk verlichting voelen.

5. Afweermiddel tegen insecten
Breng een beetje VapoRub aan op je huid of op je kleding om vervelende insecten op afstand te houden.

6. Om je kat te doen stoppen met krabben
Katten zullen wegblijven van meubels waarop een beetje VapoRub werd gesmeerd. Op die manier blijven je bank, deuren en gordijnen krasvrij.

7. Om kleine wondjes te genezen
Breng een laagje VapoRub en zout aan op kleine wondjes. Deze combinatie bevordert de bloedsomloop en zal wondjes sneller doen verdwijnen. Doe dit echter alleen bij kleine schrammetjes en wondjes en nooit bij open wonden!

8. Zeurende oorpijn
Oorpijn kan een symptoom van een oorontsteking zijn, maar het kan evengoed een neveneffect van een verkoudheid zijn. Zelfs wanneer je raadgevingen van je arts nauwgezet opvolgt, kan oorpijn je dagelijkse activiteiten ernstig belemmeren, vooral als je gaat slapen. Wrijf een beetje VapoRub op een watje en prop het gedurende de nacht in je oor tot de pijn wegebt.