Zo krijg je alle deo- en bloedvlekken uit witte kleding en blijft het ook echt wit!

Zelfs met de meest intensieve wasprogramma’s kan het onmogelijk zijn om witte kleding voor altijd wit te houden.

Hoe goed je ook je best doet om witte kleding mooi wit te houden, krijg je vroeg of laat te maken met grauwe waas op je kleding. Bij elke wasbeurt lijken je witte kleren steeds grijzer en doffer te worden. Gelukkig is er een simpel trucje om je witte kleding mooi wit te houden. Om dit te voorkomen heb je eigenlijk maar één ingrediënt uit het medicijnkastje nodig, namelijk aspirientjes. Neem vijf aspirinetabletten van 325 mg en los ze op in heet water. Om het proces wat te versnellen kun je de aspirines verpulveren voor je ze in het water doet.

aspirine

Nu laat je je grauwe kleren acht uur lang in het mengsel weken. Zorg ervoor dat alle kleding onder onder water zit. Je kunt ook een paar aspirines in de wastrommel gooien als je je kleding wast, maar voorweken in aspirine is beter.

kleding wassen

Na het aspirine bad laat je je kleding drogen of je wast ze nog een keer in de wasmachine. De aspirine verwijdert overigens ook deo- en bloedvlekken.

kleding

Om bloedvlekken te verwijderen moet je de tabletten in koud water oplossen en twee tot drie uur laten weken. Verwijder bloedvlekken NOOIT met warm water, dit omdat de eiwitten dan dieper in de kleding gaan zitten.

bloedvlekken

Aspirines bevatten zuren die voor dit geweldige effect zorgen. Op deze manier bespaar je een hoop geld op reinigingsmiddelen waarvan het nog maar de vraag is of ze wel werken. Vergeet deze handige tips niet te delen met je vrienden op Facebook!