Moeder legt een handschoen met lijnzaad op haar pasgeborene. De volgende dag ontdekt de verloskundige iets ongelooflijks.

Yamile Jackson beviel in 2001 van een jongetje, Zachary. Vanwege onvoorziene complicaties tijdens de zwangerschap werd hij drie maanden te vroeg geboren.

Hij woog nog geen kilo en moest 155 dagen doorbrengen in een couveuse. Moeder Yamile zat iedere dag naast haar zoon en vond het vreselijk om hem ’s nachts alleen te moeten laten. Ze was niet alleen een jonge moeder, maar ook een arts en begon zich steeds meer af te vragen hoe haar zoon haar aanwezigheid ’s nachts kon voelen, terwijl ze er zelf niet was. Toen ze op een dag thuis de afwas aan het doen was, werd haar blik getrokken door een paar afwashandschoenen. En die brachten haar op een briljant idee…

verloskundige

Ze vulde een paar handschoenen met lijnzaad en nam deze mee naar de neonatologie afdeling. Yamilie hield de handschoen de hele dag vast, en toen ze weer naar huis ging legde ze de handschoen zachtjes naast haar zoontje neer. De met lijnzaad gevulde handschoen droeg nu haar geur, zodat haar zoon haar aanwezigheid de hele nacht kon voelen.

bevalling

Toen ze de volgende zag het ziekenhuis binnenkwam, kreeg ze met verbazing te horen hoe goed de handschoen had gewerkt; haar zoontje had de hele nacht geslapen zonder wakker te worden en zijn hartslag en ademhaling waren veel gelijkmatiger dan anders geweest.

zwanger

Vanaf dat moment sliep haar zoontje elke nacht met “Zaky,” zoals Yamile’s handschoen werd genoemd. En op de dag dat Yamile haar zoontje eindelijk mee naar huis mocht nemen, vroegen de verloskundigen haar of ze mogelijk meer van dit soort handschoenen kon maken om de impact op andere kinderen op de afdeling te kunnen onderzoeken.

zwangerschap

Yamile maakte 100 handschoenen van verschillende materialen. De handschoen werd meteen een groot succes.

Het verplegend personeel kwam erachter dat Yamile’s uitvinding ook bij andere kinderen hielp – de handschoen kalmeerde de kinderen. Steeds meer ouders wilden “Zaky” ook proberen.

Op een gegeven moment was er zoveel vraag naar dat Yamile haar eigen bedrijf oprichtte: Nurtured by Design.

baby handschoen

Het is wetenschappelijk aangetoond dat baby’s die de geur van hun ouders kunnen ruiken rustiger zijn, gelijkmatiger ademen en minder complicaties ondervinden.

bevallen

Dankzij deze kleine jongen maakte zijn moeder een handschoen die nog duizenden kinderen zoals hij zou helpen. Inmiddels zit Zachary op de middelbare school en is natuurlijke apetrots op de uitvinding van zijn moeder.

Deel dit artikel met je vrienden of familie als je deze uitvinding ook zo’n goed idee vindt.