Deze vrouw kon de trap niet op met haar rolstoel, maar kijk wat er met één druk op de knop gebeurt…

Als je mindervalide bent en in een rolstoel zit, dan is de trap één van de grootste obstakels. Gelukkig is er met de hedendaagse techniek van alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld maar aan de traplift; zo kom je als mindervalide in een rolstoel gemakkelijk de trap op en af.

Echter is een traplift niet goedkoop en kan meestal alleen in je eigen huis worden gemonteerd. Hoewel een huis eenvoudig rolstoelvriendelijk gemaakt kan worden, denk aan de eerder genoemde traplift om naar boven te gaan, is het vaak een onmogelijke opgave om buitenshuis dat gemak ook te ervaren. Een stad is immers ontworpen voor mensen die in staat zijn om te lopen en aan mindervaliden wordt weinig gedacht.

plateaulift

Het bedrijf Allgood Trio vond dat daar verandering in moest komen. Daarom kwam dit bedrijf met een ingenieuze oplossing om ervoor te zorgen dat mensen in een rolstoel gemakkelijk een trap van een openbare ruimte op en af kunnen komen. Deze uitvinding is een praktische en goedkope oplossing, vooral als je het budget niet hebt om een geavanceerde elektrische rolstoel aan te schaffen.

Dit sterk staaltje technologie van Allgood Trio biedt toegang tot een gebouw voor iedereen, zonder daarbij het aanzicht van het gebouw aan te tasten. In de onderstaande video zie je hoe een mevrouw in een rolstoel met behulp van een speciale plateaulift toch het gebouw kan betreden. Iets wat anders onmogelijk was geweest. Bekijk de video hieronder en vergeet deze uitvinding vooral niet te delen met vrienden op Facebook als je dit een goede oplossing vindt voor mensen in een rolstoel.