Hij goot een hele fles azijn in zijn toilet. De reden? Dit werkt beter dan ik dacht.

Niemand houdt van een toiletpot met vieze vlekken en kalkresten. Het is vaak een gedoe om die vlekken uit je toiletpot te krijgen, maar daar hebben wij een simpele oplossing voor gevonden!

De grote oorzaak van dit probleem is hard water. De hardheid van het water heeft te maken met de hoeveelheid kalk die in het water is opgelost. Eigenlijk gaat het om twee verschillende stoffen: kalk en magnesium. Wanneer het water opdroogt blijven bepaalde stoffen achter die zorgen voor lelijke vlekken op bijvoorbeeld keramische oppervlakken (vooral in badkamers en keukens). Als je het zat bent om tegen de bruine of witte aanslag in je toiletpot aan te moeten kijken, dan kun je het beste azijn gebruiken om je toiletpot te ontkalken.

toilet ontkalken

Wanneer je denkt aan azijn, denk je meestal aan een product dat gerelateerd is aan voedsel, maar je kunt er dus ook je toiletpot en andere keramische oppervlakken mee schoonmaken (ontkalken). Hoewel het niet één van de snelste manieren is, is het zeker wel effectief.

Zo werkt het:

  • Giet een scheutje schoonmaakazijn in je toiletpot.
  • Doop de toiletborstel in de pot en borstel de randen van de toiletpot goed in.
  • Laat dit een nachtje staan, de volgende ochtend even doortrekken en de kalkaanslag is verdwenen.

Natuurlijk wel even goed laten ventileren als je met schoonmaakazijn in de weer bent. Dankzij deze truc zul je nooit meer last hebben van kalkresten! Vond je dit een nuttige tip, vergeet deze dan niet te delen met je vrienden op Facebook!