Aardappeltortilla met ham en kaas: een schandalig eenvoudig gerecht met een unieke smaak!

Dit recept wilde ik al heel lang geleden plaatsen. Niet alleen omdat er waarschijnlijk geen Spaanser recept te vinden is, maar ook omdat we onze bezoekers correct willen informeren.

Samen met paella is de tortilla de patatas (aardappeltortilla) misschien wel één van de meest representatieve gerechten uit de Spaanse keuken. Dit overheerlijke gerecht staat bekend om zijn unieke smaak en de eindeloze manier waarop je met dit gerecht kunt variëren. In deze video krijg je een alternatieve bereidingswijze van deze aardappeltortilla te zien waarbij de authentieke smaak blijft behouden. Het mooie is dat je dit gerecht ongelooflijk snel en eenvoudig bereidt, zelfs als je minder ervaren bent in de keuken.

tortilla

Ingrediënten:

  • 500 g aardappelen
  • extra vergine olijfolie
  • 150 g bloem
  • 1 ei
  • 100 g ham
  • 100 g kaas
  • peper en zout

En zo maak je het:

Kook de aardappelen, schil ze en pureer ze vervolgens. Voeg het ei toe en zout en peper naar smaak.

recept

Voeg vervolgens de bloem toe en meng het tot een kneedbare massa.

bloem

Verdeel de puree in twee delen en vorm twee schijven. Vet een pan in met olijfolie en plaats hier de eerste schijf puree in. Bekleed deze laag met ham en kaas en plaats de tweede schijf erover.

aardappeltortilla

Bak de tortilla aan beide zijden goudbruin. Keer de tortilla met behulp van een bord. Je aardappeltortilla is nu klaar om opgegeten te worden!

bakken

Bekijk de video hieronder voor extra uitleg en vergeet dit overheerlijke recept niet te delen met je vrienden op Facebook!