Last van slakken in je tuin? Deze handige truc zal het probleem ONMIDDELLIJK oplossen!

Slakken in je tuin kunnen behoorlijk vervelend zijn. Ze vreten bladeren en stengels van planten aan en kunnen je tuin veranderen in een waar slagveld. Hun slijmerige zilversporen verraden hun aanwezigheid.

Hoewel slakken vervelend zijn, hebben ze een nuttige functie. Ze zorgen voor het opruimen van bladeren. Tevens dienen ze als voedsel voor een groot aantal diersoorten. Dus als je slakken in je tuin bestrijdt, verdwijnen ook vogels en egels uit je tuin. Goed om te weten dus hoe je op een natuurlijke, biologische en duurzame wijze de balans in je tuin kunt houden maar toch de schade van slakken kunt beperken. Ben je de slakken nou helemaal zat, dan kun je eenvoudig je eigen slakkenval bouwen. Het is niet moeilijk, milieuvriendelijk en werkt perfect.

slakken bestrijding

Eerst snijd je de achterkant van een plastic flesje af en deze graaf je in de grond van je tuin. Vervolgens giet je een beetje bier in het bekertje en klaar in je slakkenval! Gebruik alleen niet teveel bier anders verdrinken de slakken of drinken ze zich dood. Bekijk in de video hieronder hoe je deze slakkenval maakt en vergeet deze nuttige tip niet te delen op Facebook en Pinterest!