Elke avond voor het slapen gaan legt hij een stuk zeep onder zijn laken. De reden? Ik had geen idee.

Als je vaak moeite hebt om ’s avonds in slaap te vallen en maar geen comfortabele positie in bed kunt vinden, dan is de kans groot dat je last hebt van rusteloze benen (RLS). bRusteloze benen (syndroom) of restless legs (syndroom) is een aandoening waarbij je een zeer vervelend gevoel ervaart in je benen. Het is een neurologische aandoening waarvan niet veel mensen weten hoe je het kan herkennen.

De onaangename gevoelens geven je de drang om te bewegen. Helemaal wanneer de onaangename gevoelens elke 10-60 seconden optreden en je zo heel onrustig wordt. Vooral ’s nachts voor het slapen gaan kan dit erg vervelend zijn. Laat staan dat men weet hoe je dit op kunt lossen. Sterker nog, is het eigenlijk wel op te lossen? Gelukkig is hier iets aan te doen en de oplossing is simpeler dan je denkt.

rusteloze benen

Het enige wat je hoeft te doen is een stuk zeep onder je hoeslaken te leggen bij het voeteneinde. Dit klinkt vreemd, maar bij veel mensen schijnt dit enorm goed te helpen tegen rusteloze benen.

“Ik had vaak last van kriebelende benen, meestal in rusttoestand of slaap. Mijn moeder gaf mij de tip om een stuk zeep onder het laken neer te leggen, sinds die dag heb ik geen last meer,” vertelt Petra op omaweetraad.nl.

Iemand anders beweert: “Door een gewoon stuk zeep aan het voeteneind in bed te leggen, kan kramp een stuk minder worden. Kramp is een verzuring in de spieren. Om deze verzuring tegen te gaan, is er een base (de tegenhanger van een zuur) nodig. Zeep is een base en deze gaat verzuring tegen. Het is de moeite waard dit uit te proberen.”

Leg dus gewoon een stuk zeep onder je hoeslaken en je zult al snel verlichting voelen. Wie had gedacht dat deze oplossing zo simpel zou zijn? Ken je iemand met rusteloze benen, vergeet dit artikel dan niet te delen met hen, want het is toch geweldig om elkaar aan een betere nachtrust te helpen?