Dus zo gebruik je de deksel van een bakje champignons. Dit deed ik mijn hele leven al verkeerd!

Champignons zijn tegenwoordig in veel gerechten te vinden. Je kunt er alle kanten mee op; meng ze door de champignonsoep, door de roerbakmix of eet ze bij het ontbijt of de lunch. Naast dat je er goed mee kunt variëren zijn ze daarnaast ook nog erg gezond.

Er is alleen één probleempje bij het sluiten van het blauwe doosje uit de supermarkt; je krijgt hem namelijk niet meer goed dicht. Je zal vast niet de enige zijn die vaak zit te worstelen om de deksel van het bakje weer terug erop te doen. Daardoor heb je een grote kans dat er champignons uit het bakje vallen. Wist je namelijk dat de verpakking van het doosje champignons ergens voor dient?

champignons

Als je de deksel van het doosje omdraait, dan past het precies en wordt het doosje goed afgesloten. Het kan zijn dat je dit al wist, maar de meeste mensen zijn hier niet van op de hoogte! Voor de echte champignon liefhebbers hebben we nog een aantal leuke weetjes op een rij gezet. Wist je dat wij in Nederland gemiddeld 3 kilo champignons per jaar opeten? Je champignons beter niet in de buurt van fruit moet bewaren? Ze geven een natuurlijke stof af die champignons sneller laat verouderen Of dat je champignons mooi wit kunt houden door ze te besprenkelen met citroensap. Vergeet deze handige tip niet te delen met je vrienden op Facebook!