Tuinman laat eenvoudige truc zien om onkruid effectief, snel en goedkoop te verwijderen

Warm weer, bloemen die in bloei staan en zoemende bijen – je kunt wel merken dat het weer zomer is. Men zegt dat de regenbuien deze zomermaanden zorgen voor prachtige bloemen, maar helaas zorgen die regenbuien ook voor onkruid… En dat willen we niet!

We kunnen dit onkruid bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen, maar gelukkig bestaan er ook natuurlijke manieren om onkruid te bestrijden. Lees verder en ontdek 10 simpele en effectieve methoden om je tuin van onkruid te ontdoen.

Heet water
Gooi een pan of emmer met kokend water over het onkruid en het verdwijnt binnen no-time!

onkruid bestrijden

Wodka
Hoewel wij kunnen genieten van sterke drank, is dit voor onkruid absoluut niet het geval. Schenk 30 ml wodka, een paar druppels vloeibaar afwasmiddel en twee koppen water in een spuitfles. Spuit het mengsel op het onkruid. De alcohol zal de beschermende wasachtige coating op de bladeren afbreken waardoor de planten uitdrogen.

Houtsnippers
Het is een goed idee om onkruid te bedekken met houtsnippers. Dit vanwege het feit dat onkruid licht nodig heeft om te groeien. Je hebt een laag van ongeveer 5 cm nodig om onkruid effectief te bestrijden.

Maïsglutenmeel
Maïsglutenmeel zorgt er niet alleen voor dat onkruid stopt met groeien, maar zorgt na afbraak ook voor het voedingsrijke stikstof.

Zoutoplossing
Meng 1 kopje zout en 2 kopjes water in een pan en breng aan de kook. Giet dit mengsel over het onkruid.

Zuiveringszout
Groeit het onkruid zelfs tussen je tuintegels? Strooi een aantal handjes vol zuiveringszout op je tegels. Veeg daarna het poeder in de voegen… en weg is het onkruid!

Kranten
Heb je last van laaggroeiend onkruid in de tuin? Dan zijn kranten de oplossing! Door deze probleemgebieden simpelweg met kranten te bedekken, zal een gebrek aan licht uiteindelijk het onkruid doden.

Azijn
Hoewel paardenbloemen er fleurig uit kunnen zien, is je tuin is absoluut niet blij met dit onkruid. Voorkom dit door ze te besproeien met witte azijn of appelazijn.

Afwasmiddel
Meng vijf eetlepels vloeibaar afwasmiddel met vier kopjes water, doe het in een spuitfles en schud zachtjes. Spuit royaal op het onkruid, en laat het afwasmiddel en de zon hun ding doen!

Mankracht
Last but not least: onkruid is niet opgewassen tegen pure mankracht. Trek luchtige kleding aan en zet een lekker muziekje op terwijl je het onkruid handmatig verwijdert. Je komt niet alleen af van dat lelijke onkruid, maar krijgt ook extra Vitamine D binnen.

Deze oplossingen voor het verwijderen van onkruid zijn effectief, snel, goedkoop en veilig voor je familie en de natuur!