Dit nieuwe kraambed verandert bevallen in het ziekenhuis voorgoed… Ik wou dat ik dit had!

Hoe geweldig zou het zijn om je baby direct na de geboorte naast je te kunnen hebben? Het Nederlandse ziekenhuis Gelderse vallei heeft een ingenieus systeem bedacht dat dit mogelijk maakt.

De baby’s liggen er niet langer in een apart bed, maar in zogenaamde clip-on bedden; een wieg dat aan het bed van de moeder wordt vastgeklikt. Hierdoor wordt het contact tussen moeder en baby geoptimaliseerd en voelt de moeder zich minder hulpeloos. Het bedje is een wiegje in de vorm van een halve cirkel en is eenvoudig aan het bed van de moeder te koppelen.

Zo kunnen ze elkaar aanraken zonder dat er hulp voor nodig is. Erg handig, zeker na een keizersnede wanneer de moeders vaak nog niet echt mobiel zijn.

kraambed

Dankzij deze revolutionaire uitvinding wordt de band tussen moeder en het pasgeboren kind alleen maar hechter. Wat vind jij van dit idee? Laat het weten in de reacties en vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden op Facebook als je denkt dat bevallen in het ziekenhuis hierdoor een stuk aangenamer wordt.