Met slechts een paar natuurlijke ingrediënten kom je binnen no-time van die vervelende muggen af!

De zomer komt er weer aan, dat betekent veel zon, zee en strand, maar helaas ook veel muggen en andere insecten die een kijkje komen nemen. En er is niets irritanter dan zo’n vervelende mug in je keuken, tuin of slaapkamer.

Gelukkig kun je met behulp van dit creatieve DIY project de zomer muggenvrij doorkomen. Het mooie hieraan is dat je heel weinig producten nodig hebt en dit geheel binnen tien minuten in elkaar kan draaien. Het ziet er ook nog eens mooi uit, dus direct decoratie voor je huis. Het grote voordeel is dat je geen schadelijke chemische middelen hoeft te gebruiken om de muggen te bestrijden.

kaars, muggen bestrijden

Alles wat je nodig hebt is een grote (wek)pot, 1 citroen, 1 limoen, 2-3 takjes rozemarijn, eucalyptusolie en drijvende kaarsen.

Eerst snij je zowel de citroen als de limoen in schijfjes en stop deze in de pot. Voeg de rozemarijn takjes toe en vul de pot met water. Zorg ervoor dat er ruimte overblijft voor de kaars. Voeg 7 tot 10 druppels eucalyptusolie toe in de pot en leg de kaars erin.

geurkaars

Zo heb je binnen enkele minuten je eigen anti-muggen kaars gemaakt! Geef dit handige DIY project door aan vrienden en familie, want met deze kaars ga je niet alleen muggen tegen, het ziet er ook nog eens decoratief uit.