Ook zo’n last van mieren? Deze handige truc zal het probleem onmiddellijk oplossen!

Er is werkelijk niets ergers dan ’s ochtends de keuken inlopen om een bakje koffie te zetten en er vervolgens achter komen dat er overal in je keuken mieren rondlopen.

Meestal zitten de mieren ook op plekken waar je ze juist NIET wil hebben. Ze verpesten alles! Hoewel het maar kleine beestjes zijn, komen ze vaak massaal op zoetigheid af. Je kunt de mieren gaan bestrijden met allerlei bestrijdingsmiddelen, maar daar ben ik eerlijk gezegd niet zo’n fan van. Al die chemicaliën die erin zitten, bah, daar moet ik niets van hebben. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een natuurlijke manieren om de mieren te bestrijden.

mieren

Ik heb het antwoord gevonden in Borax, dit is een natuurlijk mineraal dat wordt gebruikt in de meeste bestrijdingsmiddelen. Hiermee ga je dus gelijk voor de bron. Borax wordt voornamelijk verkocht in poedervorm of als kleurloos kristalzout. Je koopt het in supermarkten, bij de drogist of apotheker.

Je hebt nodig: een kopje met warm water, een half kopje suiker, twee eetlepels Borax en wat katoenen ballen.

borax

Eerst meng je alle ingrediënten samen en dip je de katoenen ballen in het Borax mengsel. Vervolgens kun je de ballen neerzetten waar je wilt, ik heb ze langs de randjes van deuren staan waar de mieren vaak naar binnen lopen. De volgende ochtend zul je wakker worden mét dat lekkere kopje koffie of thee en ZONDER mieren!

mieren-bestrijden

Het is goedkoop, makkelijk te maken en je gebruikt hierbij dus geen chemische bestrijdingsmiddelen. Vergeet deze anti-mieren tip niet te delen met je vrienden, zo helpen we elkaar deze zomer van die vervelende mieren af!

Lees ook: Zo kom je af van die vervelende vliegen in huis.