Zo verwijder je hardnekkig vuil uit de magnetron

Magnetrons kunnen erg handig zijn, vooral wanneer je ’s avonds laat thuis komt van een lange dag werken en je geen zin hebt om te koken. Het enige probleem is dat magnetrons op den duur erg vies worden en het schoonmaken ervan is geen leuk klusje. Gelukkig is er een manier om je vieze magnetron weer snel blinkend schoon te krijgen.

Het beste van alles is dat er geen gevaarlijke chemicaliën aan te pas komen! Het is eigenlijk best simpel. Als je je magnetron schoon wilt maken zonder urenlang te moeten poetsen, dan is citroen alles wat je nodig hebt. Het citroensap zal de zijkanten van de magnetron condenseren en als gevolg daarvan zal het vuil loslaten. Citroen is een natuurlijk reinigingsmiddel en daarom heb je geen chemische schoonmaakproducten nodig die schadelijk zijn voor je gezondheid.

magnetron schoonmaken

Benodigdheden:

  • 1 citroen
  • Magnetron bestendig bakje
  • Schone theedoek

Nu je weet wat je nodig hebt om de magnetron schoon te maken, laten we de volgende stappen zien om ervoor te zorgen dat je magnetron voortaan weer blinkt van binnen. Zoals we al eerder hebben gezegd is deze methode gemakkelijk en snel!

Zo ga je te werk:

Giet eerst een half kopje water in een kom. Snijd de citroen doormidden, knijp het sap in de kom gevuld met water en plaats de citroenhelften in de kom. Zet de kom vervolgens in de magnetron en laat het 3 minuten staan op de hoogste stand. Op dit moment zal het vloeistofmengsel gaan koken. Als de drie minuten zijn verstreken moet je de deur niet opnenen, maar laat het kommetje nog 5 minuten in een dichte magnetron staan. Het stoom zorgt er namelijk voor dat het vuil in de magnetron losweekt.

Open de magnetron na 5 minuten en haal het kommetje er voorzichtig uit. Nu kun je eenvoudig de magnetron schoonvegen. Als je nog steeds hartdnekkige vlekken tegenkomt, kun je het beste het hoekje van een schone theedoek in het citroenwater mengsel dippen en de hardnekkige vlekken wegvegen.

Zo eenvoudig is het! Ga jij dit proberen? Laat het weten in de reacties en vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden en familie op Facebook!