Last van stank en maden in je vuilnisbak? Met deze handige tips heb je daar geen last meer van

Het is weer zomer! Dat is natuurlijk super fijn maar deze warme dagen brengen ook nog wel eens veel ongedierte met zich mee. Er zijn genoeg handige tips te vinden over hoe je van fruitvliegjes, wespen en muggen af komt maar bij veel mensen zitten de containers ook vaak onder de maden. Tijd voor tips om van deze beestjes af te komen dus! Hieronder vind je er 7.

879789-702x396

Zo kom je van maden in de container af.

1. Leg een paar oude kranten onderin de vuilnisbak zodat de etensresten niet blijven zitten en het vocht wordt opgezogen.

2. Heb je al last van maden in je container? Leg dan wat verse lavendel in je prullenbak. Maden kunnen hier helemaal niet tegen en gaan er ook dood aan. Daarbij laat lavendel ook nog is je vuilnisbak lekker ruiken!

3. Leg een sok gemaakt van een panty met een paar mottenballen in de container. Dit zal ervoor zorgen dat de vliegen geen eitjes gaan leggen. Let er wel op dat je de sok wel uit de container haalt iedere keer als die wordt geleegd.

4. Wanneer je vlees of vis in je vuilnisbak doet, wikkel het dan eerst in een keukenpapiertje. De vliegen kunnen er dan niet bij en kunnen daardoor geen eitjes leggen.

5. Houd de deksel van de container een beetje open. Maden houden namelijk niet van zon, licht en droge plekken.

6. Zorg er voor dat alle vuilniszakken goed dicht zijn voordat je ze in de container gooit.

7. Maak je container regelmatig schoon met azijn en water.