IKEA kast past net niet tegen de wand. Zijn ingenieuze oplossing verspreidt zich nu als een lopend vuurtje

IKEA is al jarenlang extreem populair en dat is ook niet zo gek. Er valt namelijk voor weinig geld heel goed spul te kopen en het aanbod is immens groot.

Als je weleens bij IKEA bent geweest dan is de kans groot dat je de kastenserie “Kallax” wel kent. Deze kasten kun je thuis in elkaar zetten en op allerlei manieren combineren. De kasten zijn eenvoudig, praktisch en worden ook veel gebruikt als scheidingswand of dressoir. Het monteren van de kast is niet moeilijk, maar toen deze familie ontdekte dat de kasten net iets te breed waren voor hun muur, bedachten ze een briljante oplossing.

Hier zou de kast komen te staan. Er was echter een probleem.

kast

Ze hadden de maat niet goed gemeten en ontdekten dat de kasten net iets te breed waren. Dit was echter de enige plek in de kamer waar er ruimte was voor de kasten.

houten kast

De familie bedacht een briljante oplossing: ze draaiden de rechter kast een kwart slag om, omdat de kast minder diep was als breed. Met deze eenvoudige oplossing paste de kast wel, maar het was nog niet helemaal af!

boekenkast

Ze bedachten een extra functie voor de kast.

dressoir

Ze plaatsten tape op de kast. Kun jij al raden wat ze van plan waren?

buffetkast

Ze schilderden de kast, maar niet in een willekeurige kleur.

meubels

Ze gebruikten schoolbordverf, in twee lagen. De familie had altijd al een schoolbord in de gang gehad en dat beviel hen goed.

kasten op maat

Het resultaat is zowel mooi als praktisch.

landelijke meubels

Alles past precies zoals het bedoeld was en er is veel opbergruimte. Precies wat ze nodig hadden!

ladenkast

Deze slimme oplossing heeft de kastenwand nóg praktischer en mooier gemaakt dan oorspronkelijk het plan was. Vergeet deze tip daarom niet te delen met je vrienden als je het ook een mooi idee vindt!