Komkommer is een ware superfood

We weten allemaal dat komkommer goed is voor lijf en leden. Deze groente heeft veel gezondheidsvoordelen, waaronder het reinigen van het maag- en darmkanaal. Daarnaast kun je komkommer gebruiken voor het reinigen van je gezicht.

Dagelijks 10 minuten komkommer op je gezicht doet de wallen wegnemen. Mocht je zo vlak voor de zomer nog wat gewicht willen verliezen, probeer dan eens dit speciale komkommer dieet! We moeten er wel bij vermelden dat het gaat om een crash dieet waarin je bepaalde voedingsmiddelen niet mag nemen. Aan de andere kant kan een aantal dagen vasten geen kwaad aangezien het je lichaam reinigt.

komkommer

Ontbijt
Begin de dag met een komkommersalade en 2 gekookte eieren. Kies bij voorkeur voor een magere yoghurt dressing. Zin in iets pittigs? Versnipper eens een Spaanse peper door je salade.

Tussendoortje
Neem rond 10:00 uur een handje ongezouten noten of een stuk fruit.

Lunch
Neem als lunch een sneetje geroosterd bruin brood met een komkommer salade. Voeg wat paprika, gesnipperde ui of andere groenten aan je komkommersalade toe. Besprenkel je salade met olijfolie.

Tussendoortje
Om voor wat afwisseling te zorgen in dit dieet, gaan we een komkommer shake maken. Doe 1 komkommer, een appel en een handje spinazie in de blender. Deze shake bevat onder andere ijzer, magnesium, calcium en vitamine C, E en B. Een echt gezondheidsbommetje!

Diner
Wissel dagelijks af tussen verschillende groenten. Neem bij de groeten mager vlees als kipfilet of kalkoenfilet. Combineer nooit en aardappelen en groeten tegelijk. In de avonduren kan je nog wat extra fruit nemen.

Probeer dit 10 dagen vol te houden en de kilo’s zullen er vanaf vliegen!