6 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren

Velen van ons vragen het zich wel eens af: moet dit product nou wel of niet in de koelkast? Het lijkt een onschuldige vraag, maar door de juiste keuze te maken kun je voedselverspilling tegengaan en ervoor zorgen dat je niet ziek wordt.

Zo wist je vast niet dat tomaten niet van kou houden en dus buiten de koelkast bewaard moeten worden. Bekijk hieronder welke 6 voedingsmiddelen je nog meer beter buiten de koelkast kan bewaren.

brood

1. Knoflook

Hoewel knoflook niet in de koelkast thuishoort, kun je dit prima twee maanden ergens op een koele plek bewaren. Zorg wel voor voldoende luchtcirculatie!

2. Koffie

Koffie kun je het beste in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur bewaren. Dit vanwege het feit dat koffiebonen zo min mogelijk in aanraking mogen komen met lucht, vocht, warmte, kou en licht. Bewaar koffiebonen bij voorkeur dus ook niet in de koelkast, ook omdat de koffie dan de smaak en geur kan krijgen van andere producten in de koelkast.

3. Uien

Bewaar uien bij voorkeur op een donkere, droge en koele plek met voldoende lichtcirculatie. Een donkere omgeving voorkomt dat de uien bitter worden.

4. Brood

Brood wordt snel droog en hard als het in de koelkast wordt bewaard. Je kunt brood het beste in de broodzak bewaren en in de vriezer leggen.

5. Tomaten

Tomaten houden van warmte; je kunt ze dus het beste niet in de koelkast bewaren. Bovendien kunnen de tomaten niet verder rijpen in de koelkast en worden ze vaak melig.

6. Aardappels

Aardappels mag je absoluut niet in de koelkast bewaren. Doe je dit toch dan wordt het zetmeel sneller omgezet in suikers. Dit heeft invloed op de smaak en textuur van de aardappel. Aardappels kun je het beste op een donkere, koele plaats bewaren, ongeveer tien graden warmer dan de koelkast.