Dit gebeurt er met je lichaam als je 7 dagen lang knoflook en honing eet op een lege maag

Een van de meest gebruikte ingrediënten in bijna elke keuken is knoflook. Het is zo populair omdat het heerlijk smaakt en smaak geeft aan veel gerechten. Bovendien bevat knoflook veel gezondheidsvoordelen. Het eten van rauwe knoflook kan je helpen bij veel medische aandoeningen en zelfs artsen raden het aan.

Het kan je helpen een hoge bloeddruk en de cholesterol te verlagen, hart-en vaatziekten en een hartaanval te voorkomen. Het is ook zeer nuttig in het verminderen van de effecten van atherosclerose. Slechts een teentje knoflook kan je helpen met alledaagse gezondheidsproblemen zoals hooikoorts, diarree, verkoudheid, griep, insectenbeten en schimmelinfecties. Knoflook kan je ook helpen met de symptomen van artrose en diabetes. Het is een uitstekende immuunsysteem booster en biedt een volledige detox.

knoflook

Rauwe knoflook en honing; hoe gebruik je het?

Knoflook kun je het beste rauw eten, omdat de werkzame stof – allicine –  zijn eigenschappen verliest als het thermisch verwerkt wordt. Het is ook het beste als je de knoflook op een lege maag eet, omdat dit makkelijker voor het lichaam is om de voedingsstoffen op te nemen wanneer de maag niet voldaan is. Snijd 2-3 teentjes knoflook en meng ze met een eetlepel honing. Consumeer dit mengsel elke dag en je zult merken hoe energiek je je voelt en hoe veel gezonder je zult zijn.

Knoflook mengsel tegen verkoudheid, griep en keelpijn

Als je last hebt van een gevoelige huid dan is het verstandig om handschoenen te dragen als je deze tonic gaat voorbereiden. Zorg ervoor dat je je ogen niet aanraakt omdat deze snel geïrriteerd kunnen raken door de natuurlijke oliën van de knoflook.

Ingrediënten:

  • ½ gele ui (fijngehakt)
  • 5 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 rode chilipepers (fijngehakt)
  • 1 eetl. fijngehakte gember
  • Geperst sap van 1 citroen
  • organische Apple Cider Vinegar (azijn)

Hoe bereid je dit voor?

Je hebt een middelgrote mason jar pot (350ml-500ml) nodig. Voeg de gesnipperde ui en daarna de knoflook toe. Voeg vervolgens de chili pepers met zijn zaden toe en strooi vervolgens de fijngehakte gember er bovenop. Voeg de citroensap toe en giet er als laatst de Apple Cider Vinegar (azijn) erbij. Zorg ervoor dat je ten minste 1 cm van de lege ruimte op de top overhoud. Sluit het deksel en bewaar het mengsel op een koude en donkere plek. Je kunt de volgende dag beginnen met het consumeren van de tonic. Het is uitstekend tegen de griep, verkoudheid en keelpijn. Vergeet deze remedie niet te delen met je vrienden en familie op Facebook!