Hierom moet je ONMIDDELLIJK stoppen met het gebruiken van Vaseline!

De kans is groot dat je ergens in je medicijnkastje een potje Vaseline hebt staan. Miljoenen mensen maken gebruik van deze remedie voor gekloofde lippen, congestie, uitslag van luiers en een droge huid. Wat veel mensen alleen niet weten is dat dit product schadelijker is dan we beseffen.

Wat is petroleumzalf?

Petroleumzalf, ook wel bekend als Vaseline, is een bijproduct van de raffinering van olie. Dit bijproduct van de petroleumindustrie is allesbehalve duurzaam en milieuvriendelijk.

Hoe werkt het?

Vaseline werkt doordat het een beschermend laagje over de huid legt om de vochtigheid vast te houden. Dit waterbestendige laagje zorgt ervoor dat de poriën geblokkeerd worden. Als je dit spul echter als brandwondenzalf of aftersun gebruikt, kan het ervoor zorgen dat de huid niet geneest.

huidverzorging

De eerste reden waarom je Vaseline niet meer moet gebruiken is omdat het schadelijke koolwaterstoffen bevat. De huid kan vaseline niet verwerken, dus blijft het op de huid zitten totdat het eraf pelt. Een studie uit 2011 toonde aan dat vaseline “de grootste vervuiler van het menselijk lichaam bevat.”

2. Het bevordert de afbraak van collageen

Door de filter die vaseline op de huid legt, blokkeert het de vaardigheid van de huid om te ademen en voedingsstoffen te absorberen. Hierdoor zal de huid ertoe neigen om deze voedingsstoffen binnenin de huid zelf te zoeken, waardoor het collageen in onze huid begint af te breken.

3. Het kan leiden tot oestrogeendominantie

Oestrogeendominantie komt voor als ons lichaam hoge gehaltes oestrogeen heeft, en lage gehaltes aan progesteron. Het wordt gelinkt aan onvruchtbaarheid, menstruatieproblemen, allergieën en auto-immuunaandoeningen. Vaseline bevat chemicaliën genaamd xeno-oestrogeen waarvan vermoed wordt dat het tot oestrogeenproblemen leidt.

4. Het kan pneumonie veroorzaken

Dit kan voorkomen als kleine hoeveelheden vaseline worden ingeademd en zich ophopen in de longen. Omdat het lichaam deze stoffen niet kan afbreken, kan dit leiden tot ernstige ontstekingen in de longen.

Natuurlijke alternatieven voor Vaseline

Er bestaan verschillende alternatieven voor vaseline zonder dat je je zorgen moet maken om je gezondheid. Probeer een van de volgende alternatieven:

  • Bijenwas
  • Kokosolie
  • Cacaoboter

Vergeet deze belangrijke informatie niet te delen met iedereen die je kent!