Deze voedingsmiddelen bederven nooit, ook al zegt de houdbaarheidsdatum van wel!

Hoe vaak heb jij jezelf betrapt twijfelend over de houdbaarheidsdatum van een potje, blikje of ander voedingsmiddel. “Kan ik dit nog wel eten?” – denk je dan bij jezelf. Maar wanneer is een product nu echt over datum en wanneer kan je het nog wel prima eten?

Er zijn een aantal producten die, ondanks wat er op de verpakking aangegeven staat, eigenlijk tot in de eeuwigheid houdbaar zijn. Je hoeft ze dus niet weg te gooien of nieuwe te kopen. Dat scheelt dus weer in je portemonnee en daarbij verspil je ook nog is minder voedsel. Win-win dus!

n-minste-

  • Honing: Honing zal na enige tijd van kleur kunnen veranderen en kristalliseren, maar je kan het gerust blijven eten. Door de honing in een pannetje te doen met warm water kan je het weer vloeibaar maken.
  • Rijst: De houdbaarheidsdatum op een pak rijst is complete onzin. Als je rijst op een koele en droge plek bewaart kan het meer dan 20 jaar meegaan. Hetzelfde geldt overigens voor noedels en pasta.
    Ingeblikte groenten: Een ongeopende pot of blik met groente kan wel meer dan 40 jaar meegaan. Let wel op dat als je ze eenmaal geopend hebt, de houdbaarheid natuurlijk wel beperkt is.
  • Azijn: Kan je hele leven lang mee gaan! Je kan dus gerust die jumbo fles komen
  • Maizena: Ook al gebruik je het niet elke dag, Maizena staat waarschijnlijk wel bij iedereen in de kast. Maar goed ook want een pak maizena zal nooit bederven!
  • Pindakaas: Is de pindakaas deze week in de aanbieding? Koop er dan gerust zoveel je wilt! Pindakaas kan namelijk wel 2 tot 5 jaar lang meegaan. Dat komt omdat de olie in de pindakaas het fris houdt.

Echter, blijf bij het beoordelen van de houdbaarheid en kwaliteit van voedingsmiddelen natuurlijk altijd op je eigen zintuigen vertrouwen. Ruikt het niet meer goed? Dan kan je het beter niet meer eten.