Zo blaas je een ballon op en laat je deze zweven zonder gebruik van helium

Als je een feestje geeft mogen ballonnen natuurlijk niet ontbreken. Vooral op verjaardagen met kinderen zijn ballonnen niet meer weg te denken.

Vaak worden de ballonnen opgeblazen met behulp van helium, zodat het heliumballonnen worden en tegen het plafond gaan zweven. Het enige nadeel is dat niet iedereen helium tot zijn beschikking heeft. Je zou een heliumfles kunnen aanschaffen of huren, maar vaak is dit erg prijzig. Zie je het niet zitten om een dure heliumfles te huren, dan bestaat er een andere manier om je ballonnen te laten zweven. Naast het feit dat dit een leuk trucje is, is het ook nog eens een interessant wetenschappelijk experiment om samen met de kids te doen.

Heliumballonnen, helium

Je kunt het effect van helium nabootsen door gebruik te maken van de volgende ingrediënten en materialen: natriumbicarbonaat (soda), witte azijn, lege frisdrankfles, ballonnen en een trechter. In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de ballonnen opblaast. Veel plezier! Vind jij dit ook zo’n leuk experiment, vergeet dit creatieve idee dan niet te delen met alle ouders op Facebook zodat zij er (samen met hun kinderen) mee aan de slag kunnen!