Zijn jouw handdoeken ook zo hard? Zo maak je ze weer lekker zacht

Het kan behoorlijk vervelend zijn als je net een hele fijne douche hebt gehad, je een schone handdoek pakt en je even wil afdrogen, maar er dan achter komt dat je handdoek net schuurpapier is. Ik heb nooit begrepen hoe dat toch kan?! Dan heb ik net nieuwe en zachte handdoeken gekocht en dan zijn ze zo weer hard.

Blijkbaar kan het komen door de huid en zeepresten die je achterlaat op de handdoeken die er in de was niet compleet afgaan. Daarbij kan het ook nog is komen door mineralen in het water die ervoor zorgen dat je handdoek zijn zachtheid verliest. Super vervelend natuurlijk want wie wil er nou niet een zachte handdoek als ze uit de douche komen?

handdoek

Gelukkig betekent dit niet dat je gelijk je handdoek weg kan gooien. Met het onderstaande trucje zorg jij er namelijk voor dat je handdoek binnen een handomdraai verandert van schuurpapier naar dons.

Allereerst is het sowieso altijd een goed plan om je handdoeken op een hoge temperatuur te wassen. Hiermee verwijder je alle overtollige resten zeep, huid en wasmiddel die de handdoek ruw maken. Daarnaast kan je het beste een kopje azijn of ammoniak toevoegen aan je was. Ammoniak zorgt ervoor dat wasmiddel niet aan je handdoek blijft kleven. Azijn zorgt ervoor dat de mineralen die in het water zitten niet op je handdoek blijven. De dubbele werking van deze twee producten zal er zeker voor zorgen dat je handdoeken weer als nieuw zullen aanvoelen!

Oh.. nog 1 tip! Misschien klinkt het wat tegenstrijdig maar je handdoeken wassen met wasverzachter lijkt misschien de juiste oplossing maar het tegendeel is eigenlijk waar. Ook al wasverzachter je wel helpen met de ruwheid van je handdoek, het zorgt er ook voor dat je handdoek minder goed absorbeert!