Zo verdrijf je gourmetlucht uit je woonkamer

Gourmetten is erg gezellig en ook heel lekker. Toch zit je daarna met die gourmetlucht in huis. We begrijpen dat je dit vervelend vindt, dus zijn hier een paar tips om de gourmetlucht uit je huis te verdrijven.

gourmetten

1. Zet ergens een raam open

Het is misschien een beetje koud maar zet als het even kan ergens een raampje open. Dat hoeft niet in de ruimte te zijn waar je aan het gourmetten bent, maar kan bijvoorbeeld ook in de ruimte ernaast. Ben je klaar met gourmetten, probeer dan ook in die ruimte een raam open te zetten. Dan ben je al een deel van de gourmetlucht kwijt. Als dit niet kan omdat het daar te koud voor is zijn er nog wel een paar andere manieren.

2. Azijn is een echte geurvreter

Azijn helpt heel goed bij het opnemen van luchtjes zoals gourmetluchtjes. Je kunt het op twee manieren doen. Doop een watje of sponsje in de azijn en leg dit op een schoteltje. Je mag best twee of drie schoteltjes maken. Dit neemt de gourmetlucht goed op en zo gaat het weer wat frisser ruiken. Je kunt ook nog iets anders doen met azijn; doe wat water en een flinke scheut azijn in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Je zult zien en vooral ruiken dat de gourmetlucht al snel verdwijnt.

koffie

3. Trek in koffie?

Misschien wil er wel iemand een lekker bakje koffie na het gourmetten. Dat komt even goed uit, want door de geur van de koffie verdwijnt ook de gourmetlucht. Wil er niemand koffie dan kun je altijd nog gewoon koffie zetten en die daarna even in een schaal of iets anders gieten. Laat de hete koffie maar even lekker dampen in de ruimte en de gourmetlucht verdwijnt vanzelf.

4. Steek nog wat extra kaarsen aan

Een paar kaarsen aansteken is natuurlijk al heel sfeervol, maar het kan je ook goed helpen om de gourmetlucht te laten verdwijnen. Steek de kaarsen aan met een lucifer en laat deze zolang mogelijk aan voordat je de lucifer dooft. Dit helpt ook goed om de gourmetlucht te laten verdwijnen.

Met deze tips moet het geen probleem zijn om de gourmet lucht snel weer uit je huis te krijgen. Deel ze met je vrienden op Facebook!

ZIE OOK: 12 manieren om je huis altijd geweldig te laten ruiken