Eet 1 eitje per dag – Je zult versteld staan hoeveel positieve effecten dit op je gezondheid heeft!

Met eieren kun je oneindig veel recepten bereiden. Deze veelzijdige voedingsbron is eigenlijk het enige wat je nodig hebt om een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Gekookt, gefrituurd of in een smoothie, eieren zijn ideaal voor bij het ontbijt, lunch en avondeten. Het mooie is dat eieren niet alleen lekker, maar ook erg gezond zijn.

Als je één eitje per dag eet zal je lichaam al beter functioneren. Buiten de 11 aminozuren om die je lichaam van nature produceert, heeft je lichaam ook 9 andere aminozuren nodig om goed te kunnen functioneren. Al deze 9 essentiële aminozuren zitten in eieren. Hieronder lees je nog 7 dingen die er met je lichaam gebeuren als je minstens 1 ei per dag eet.

eitje

1. Je botten worden sterker
Eieren bevatten calcium, dat ervoor zorgt dat je botten sterken worden. Verder helpt het ook bij het tegengaan van osteoporose. Ze bevatten ook vitamine D, die het calcium niveau in de botten en tanden reguleert.

2. Versterkt je immuunsysteem
Het eten van 1 of 2 eieren per dag beschermt je lichaam tegen infecties, ziekten en virussen. Hoe? Wel, eieren bevatten 22% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium, dat het immuunsysteem versterkt.

3. Het versterkt je haar, huid en nagels
De vitamine D en omega-3 vetzuren in eieren helpen bij het versterken van je haar, huid en nagels.

4. Het helpt bij de opbouw van spieren
Eieren zitten vol met eiwitten, dit is essentieel voor het creëren van spiermassa. Hierdoor zijn ze perfect te gebruiken als je veel sport.

5. Goed voor de hersenen
Eieren bevatten choline, dit zorgt voor de groei en ontwikkeling van de hersenen. Verder zorgt de choline voor het versterken van het geheugen en waakzaamheid.

6. Het risico op hartproblemen wordt hierdoor verlaagt
Mensen met een lage hoeveelheid “low-density lipoprotein” (LDL) deeltjes hebben meer kans op hartproblemen. Onderzoek toont aan dat eieren de LDL deeltjes daadwerkelijk kan vergroten, waardoor de kans op hartproblemen wordt verlaagt.

7. Je zal moeilijker aankomen
Eieren zorgen voor een vol gevoel, waardoor je minder zult gaan snacks.

Genoeg reden dus om minstens één eitje per dag te eten!