Met deze 5 stappen creëer je een eindeloze voorraad bosbessen

Naast het feit dat bosbessen een overheerlijke smaak hebben, hebben ze ook veel voordelen voor je gezondheid. Zo bevatten bosbessen antioxidanten die zorgen voor een verlaging van cholesterol, bloeddruk en gaan ze geheugenverlies tegen. Daarnaast zorgen de antioxidanten in bosbessen ook nog eens voor de vermindering van tekenen van ouderdom!

Nu we op de hoogte zijn van de gezondheidsvoordelen van bosbessen, wordt het tijd om op zoek te gaan naar deze voedzame schat. Maar als je net zoals ik ben, dan heb je niet altijd tijd en energie om het bos in te gaan en ze zelf te plukken en vervolgens in te vriezen. Je kunt bosbessen gewoon in de supermarkt kopen maar daar zijn ze lang niet zo goed als de wilde bosbessen in termen van voedzaamheid en smaak. Daarom kun je het beste zelf bosbessen gaan planten en oogsten. Dit is heel eenvoudig te doen in je tuin of op je balkon.

bosbessen

Als eerste gaan we op zoek naar de juiste plek. Bosbes struiken hebben een goede ondergrond en veel zonlicht nodig. Als je een grote tuin hebt, is het ideaal om ze in verhoogde plantenbakken te planten. Hierdoor zorg je ervoor dat het overtollige water wegstroomt door de ondergrond. Als je ze op je balkon plant, is het beter om te investeren in een container.

1. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt

Als je meer dan 1 struik plant, zorg er dan voor dat er ongeveer 150cm tussen de struiken inzit.

2. Plant ze in het voorjaar

De beste tijd van het jaar om bosbessen te planten is het voorjaar. Plant de struiken in gaten van 50cm bij 45cm. Zorg er ook voor dat je ze voldoende water geeft.

3. Zorg ervoor dat je bosbessen struiken onkruid-vrij zijn

De makkelijkste manier om onkruid bij je bosbessen struiken tegen te gaan is om zaagsel rondom je struiken te strooien. Vul dit zaagsel 1 keer per jaar aan. De eerste paar jaar is het ook erg belangrijk om ze regelmatig te snoeien en ze in goede conditie te houden.

4. Vergeet niet om de struiken mest te geven

Gebruik altijd organische mest om schade aan de struiken te voorkomen, verder zal dit er ook voor zorgen dat de struiken langer zullen blijven leven.

Mij lijkt het planten van bosbessen erg leuk, helemaal als ik weet dat ik er 40 tot 50 jaar lang profijt van kan hebben! Dus wanneer begin jij?!