Doe dit in je droger en je was is veel sneller klaar

Als je thuis een droger hebt zul je het vast wel herkennen: je stopt beddengoed, handdoeken of andere was in de droger maar het lijkt wel een eeuwigheid te duren voordat de droger klaar is. En als ‘ie dan eindelijk klaar is, zit alles in een grote bal geknoopt.

We begrijpen dat dit vervelend is, maar gelukkig is er een trucje waardoor je was sneller droogt in de wasmachine. Tevens zorgt dit trucje ervoor dat de was er minder gekreukeld uit komt. Voor dit trucje heb je slechts een paar tennisballen nodig.

droger

Deze zullen door de wasmachine gaan stuiteren wanneer je deze aanzet. Op deze manier kan de warme lucht beter circuleren en dit zorgt er weer voor dat je was sneller droogt en minder kreukt. Gebruik bij voorkeur geen nieuwe tennisballen; deze kunnen hun gele kleur afgeven aan je was. Ga daarom liever voor een oud exemplaar.

Dit is echter nog niet alles, want tennisballen hebben nog een andere handige functie. Wanneer je een donzen jas of deken hebt gewassen zorgen de tennisballen dat deze weer luchtig uit de droger komen. Dit komt doordat de ballen het dons los stuiteren en er zo voor zorgen dat dit niet als een plat plakkertje uit de droger komt. Controleer natuurlijk wel even of je kleding of dekens wel in de droger mogen.