Haal voor slechts €2,50 een Aloë Vera plant en gooi veel crèmes in de prullenbak

Aloe Vera is echt zo’n plant die je voor veel dingen kunt gebruiken. Het sap uit de plant is namelijk erg functioneel. Aloe Vera is verkrijgbaar in gel, lotion en sap, maar je kan natuurlijk ook gewoon een plantje kopen bij de IKEA voor slechts 2,50. Als je weet wat je er allemaal mee kan dan zul je meteen je cremes de prullenbak in gooien!

Littekencreme
Doordat Aloe Vera zo’n heilzaam plantje is zullen wondjes en littekens sneller herstellen, vaak tot wel 8 dagen sneller dan normaal!

aloe

Aftersun
Je kunt Aloe Vera perfect gebruiken als aftersun. Het hydrateert en verkoelt de huid en is daarom erg goed nadat je in de zon hebt gelegen. Je hoeft alleen maar een blaadje af te snijden en de gele gel die eruit komt op je huid smeren.

Make-up remover 
Prikt make-up remover vaak in je ogen? Dan is Aloe Vera een goed en huidvriendelijk alternatief om je make-up te verwijderen. Smeer het sap op een wattenschijfje en wrijf je make-up er voorzichtig af. Je huid is niet alleen schoon, maar ook zacht en gehydrateerd.

Facewash
Meng 1 eetlepel aloë vera met 1 theelepel amandelmelk en 1 theelepel citroensap om heel snel een goede facewash te maken. Voeg er 1 eetlepel kokosolie aan toe om er meteen een antirimpel element in te stoppen.

Mondwater
Last van een slechte adem? Gebruik aloe vera dan eens als mondwater. Drink elke dag een half glas pure aloe vera sap en je zult merken dat je adem frisser wordt. Hou je el aan een half glas aangezien aloe vera een laxerend effect kan hebben.

Gezondheid
Het plantje zit boordevol vitamine A, C, E en bevat mineralen zoals zwavel, calcium en magnesium. Aloe vera kan je huid van binnenuit verbeteren, een prikkelbare darm verlichten en een boost geven aan je immuunsysteem.