Aardbeien bederven snel. Deze boer geeft een briljante tip om ze veel langer vers te houden

De aardbei is een van de meest gegeten fruitsoorten van ons land en zit boordevol stoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. Aardbeien zijn onder andere rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur. Dit zijn vitamines en mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam.

Jammer genoeg kun je aardbeien niet lang vers houden, dit komt omdat het ‘zacht’ fruit is. Invriezen is een optie, alleen bij ontdooien krijgen de aardbeien een veel minder lekkere smaak. Gelukkig hebben wij een trucje gevonden waarmee je aardbeien tot wel een week lang goed kan houden. Zo kun je de volgende keer mooi een extra bakje meenemen!
aardbei

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een beetje azijn en wat water. Pak een kom en vul deze voor 1/4 met azijn en 3/4 met water (wij raden aan om een maatbeker te gebruiken). Leg de aardbeien in het azijnwater en laat ze ongeveer 10-15 minuten in het badje weken. Zorg ervoor dat de aardbei aan alle kanten nat is geworden. Haal de aardbeien vervolgens uit het water en stop ze in een vergiet. Spoel ze niet af! Schud ze voorzichtig uit en leg ze op een velletje keukenpapier. Laat liggen tot de aardbeien helemaal opgedroogd zijn en doe ze vervolgens terug in hun bakje. Je zult merken dat de aardbeien nu veel langer meegaan!

Hieronder zie je een bakje dat een week oud is, zonder de azijn behandeling.

azijn

En hieronder een bakje aardbeien van een week oud met de azijn behandeling!

vers